Program za profesionalnu orijentaciju

„Najvažniji korak u životu je izbor zanimanja koje ćete obožavati svim srcem i tako stvoriti finansijsku nezavisnost“
Bojana Stanković
profesionala-orijentacija-studenti-edepa

Edukacija učenika

Olakšati učenicima završne godine srednje škole i gimnazije, da putem našeg programa o profesionalnoj orijentaciji osveste svoj izbor profesije, kako bi bili sigurni da su se odlučili za fakultet koji zaista žele.

Jedan od problema koji muči sve učenike jeste kako odabrati fakultet uz pomoć kojeg će moći da razvijaju svoja interesovanja i pored teorijskog stečenog znanja unaprede i praktično znanje.

Kroz program „Profesionalna orijentacija“, učenici će lakše doći do saznanja svojih interesovanja, kao i mogućnosti lakšeg izbora fakulteta. Nizom stručnih postupaka, program "Profesionale orijentacije" ima za cilj da pomogne i podrži pojednica u procesu donošenja odluke koja je jedna od najvažnijih u životu. 

Putem različitih vrsti testova i vežbi, pojedinac upoznaje sebe i lične karakteristike (sposobnosti, interesovanja, motivaciju, vrednosti...), spoznaje realne mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja, stiče osećaj kontrole nad sopstvenim životom i sigurnosti da samostalno donese odluku o daljem izboru školavanja, tj. zanimanja.

Prezentacija programa

Želimo da podstaknemo učenike da potvrde ili izaberu adekvatne studije za sebe, kako ne bi došli u situaciju u kojoj se nađe veliki broj ljudi, a to je, da se pored svog formalnog obrazovanja, bave nečim sasvim drugim.

Naš edukator za profesionalnu orijentaciju

Jovana Marković - andragog i dugogodišnji edukator za profesionalnu orijentaciju učenika srednjih škola i gimnazija. 

Koordinator -Nevena Popović, profesor srpskog jezika i književnosti